Sunday, December 19, 2010

Oletko onnellinen

This is about being happy - sorry folks, this time only in Finnish!

Kodin Kuvalehdessä oli mielenkiintoista tarinaa onnellisuudesta. Tarinassa oli yksi knoppi jota haluaisin haastaa;

Siinä sanotaan että kansainvälisten tutkimusten mukaan ainoastaan 40 prosenttia onnellisuuden avaimista on omissa käsissämme ja noin 50 prosenttia on geneettisesti määräytynyttä ja vain 10% riippuu ulkoisista olosuhteista, kuten terveydestä, varallisuudesta ja elämän erilaisista sattumuksista ja tapahtumista.
Vain 40% onnellisuudesta omissa käsissämme?

No way, sanon minä! Jos haluat olla onnellinen, sinulla on enemmän valtaa ja vastuuta muuttaa asioita. Elämä on täynnä valintoja, tänäänkin minä olisin voinut valita itsekkäästi ja vaikka lähteä rantakahvilaan nauttimaan kaakaosta ulkona vellovan lumimyräkän keskellä - tai tehdä vastaavan kotisohvalla suuren ikkunan ääressä.

Ei, en tehnyt sitä vaan valitsin jakaa hieman onnellisuuttani ja autoin minulle läheisiä ihmisiä tilanteessa jossa heille oli antamastani avusta hyötyä - joka osaltaan tuo heille sitä onnellisuutta. Vaikkakaan onnellisuus ei välttämättä ole päällimmäisenä mielessä kun olet muutama päivä ennen joulua keskellä muuttoa ja myöhässä olevaa remonttia...

Tiedän kuitenkin että valitsin tekemisen joka teki heitä onnellisemmaksi, minä sain viettää aikaa heidän kanssaan ja samalla tuli aavistuksen verran hyötyliikuntaakin. Ja minulle onnellisempi olo. Niin, sain toisaalta samalla hoidettua vähän omia hoidettavia asioita joten loppu hyvin kaikki hyvin. Kai.

Joo, olisin varmaankin himassa ollessani saanut tehtyä duunijuttujakin eteenpäin mutta...
Mitä sitten tehdä jotta tulet entistä onnellisemmaksi?

Lehti listasi 10 ohjetta. Joitain näistä toteutan usein tai jopa jatkuvasti, jotkut taas vaativat hieman petraamista...

Tarkempaa tietoa varten hanki luettavaksi Kodin Kuvalehti 23/2010.

Onnellista Joulun valmisteluviikkoa kaikille!

No comments: