Saturday, March 2, 2013

Palvelua kiitos - Service please!

Here is an article I came again across with. Question is "can you get good old fashioned service" nowadays? I say you can, but it is rare. We must remember that in many cases a great service must be earned, good should be a standard. Just think about it for a second.

If you are in customer service situation, on or off work. Yep, off work also as you might need to cooperate, give & take with neighbors, friends, school mom/dads etc. It is standard that you are - or should be - polight. When someone for example asks for a ride that is a bit of extra hassle for you, do you make up a laim excuse or is the other party nice/enjoyable or in a good give&take position that you are happy to go for the extra mile.

In some situations you might get the extra little bit by being angry and demanding customer, but do you think it builds up a long relationship that serves you the great service next time?

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2013/01/25/palvelusta-tuli-simputusta/20131247/135?rss=13

Palvelua kiitos - it's not all about the price...!

These were served on the table - and price was good. Bookstore cafe "Cookbook" at Tartu, 2nd floor of the Tasku shopping centre across the road from Kaubamaja. Fabulous cakes & coffee!

2 comments:

Tšupukka said...

Suomessa esim. kuumakivihieronta maksaa 190€. Thaimaassa sama 10€. Thaimaassa tunnet olosi hoidetuksi, mutta mitä tapahtuu Suomen hoitolassa. Tunti omituista hipelöintiä jolla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen Thai-hoidon kanssa ja kallista kun pjärkele. Asiakkaan lompsa on tyhjennety, päälle paha mieli ja olokaan ei ole hoidettu.

Eli Suomessa ei ole tarkoituskaan hoitaa ihmistä vaan kaikki nää hemmetin Spa-kylpylät on vain pelkkää kylmää ja rahanahnetta liiketoimintaa. Siksi ja juuri tästä syystä matkusta Talvisin Thaikkuihin ja käyn siellä hoidoissa joka hemmetin päivä. Hierojat Thaimaassa tienaavat vähän ja tekevät pitkää päivää mutta asiakas saa AINA rahalleen vastinetta ja enemmänkin. Kauhia minkä kiukunpurkauksen tää sun kirjoitus aiheutti. :)

MIKA said...

Niinpä...! Suomen ja Viron hintataso on - poislukien ylihinnoiteltu Tallinnan vanhakaupunki - jo kohtuullinen, mutta Thaimaahan tosiaan huikea. Kuten varmaankin tiedät, myös Espanjaan on hintaeroa kaikissa palveluissa. Toki joissain on hieman laatuerojakin, mutta 6 euron parturointi, 15 euron jalkahoito jne saakin olla vähän eroa.
Meillä on täysi oikeus ja velvollisuus olla kiukkuisia jos emme saa sitä mitä pitää!