Tuesday, October 26, 2010

Paperinkeräyksen Muna-Kana -ilmiö

Espoon Niittykummussa on monta vuotta ollut pahvin- ja kartongin keräyslava, jolla Espoolaisia on opetettu/totutettu kierrättämään. Loistavaa, olen kohtalaisen suuri kierrätyksen kannattaja - ja välillä näen jopa hämmästyttävän paljon vaivaa sen eteen.
Myös monet kanssakaupunkilaiset näyttävät oppineen hyville tavoille, sillä tuo keräyslava on viime aikoina ollut varsin täynnä. Kahtena viime kertana lava on ollut niin täynnä että olen joutunut tunkemaan pahvit sisään. Aktiivisesta käytöstä johtuen maahan putoilee myös jonkun verran irtopahvia. Valitettavasti lavan kyljessä ei ole ollut puhelinnumeroa johon olisi voinut täydestä lavasta ilmoittaa...

Nooh, onneksi moinen palautekanava löytyi netistä - saa nähdä jos sitä joku joskus lukee. Palaute oli osin näin:

"Siisteysongelma on viime aikoina johtunut vain ja ainoastaan liian harvasta tyhjennysvälistä. On idioottimaista laittaa vuosia paikalla olleeseen pahvinkeräyspisteeseen uhkaus että keräyspiste poistetaan mikäli paikkaa ei pidetä siistinä. Se pysyy siistinä jos tyhjennätte astian useammin!"

Kumpi johtaa kumpaan...?
Ehkä ajattelen asiaa hieman liian kapea-alaisesti, mutta jos astiat tyhjentävä yritys tekee liiketoimintaa uskoisin että ratkaisu on helpompi kuin uskoisi.

Jos kierrätys ja Suomen luonnon puhtaana pitäminen askarruttaa, piipahda osoitteessa http://www.kierrätys.info/

...tulipahan päivän hyvä työ tehtyä...

3 comments:

Tšupukka said...

Hih...hih.hiiiiii :D
Sain m uuten tänään Turkin lipun!

MIKA said...

Loistavaa!
Sun kävijämäärät on niin eri liigassa kuin mun - multa puuttuu muutama nolla kävijämäristä ;o)

MIKA said...
This comment has been removed by the author.