Thursday, June 11, 2009

Kuria, perkele!

Olen suoraan sanoen pettynyt Suomen oikeusjärjestelmään!
Kopioi tama osoite (uuden) selainikkunan osoitekenttaan, lue ja palaa takaisin.
----
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/%C3%84ideille+sakkoja+lastensa+l%C3%A4psimisest%C3%A4/1135246818188
----
Mita hittoa siita tulee jos ei rajoja haastaville lapsille saa naytettya teoille seurauksia muut keinot kokeiltuaan. Raja on harmaa, mutta jos oikeusjarjestelma ottaa asiakseen puida 9- ja 11-vuotaiden PIKKULASTEN asioita ja pudottaa pohjan heidan ja vanhempien valisen suhteen kehittymiselta, ollaan mielestani aika heikoilla jaljilla.

Toivon ettei kenellekaan tule vastaan tilannetta jossa lapseen tarvitsee kohdistaa mitaan mika aiheuttaa vahaisintakaan kipua, mutta jos vaihtoehtona on myontailla ja todeta etta "enhan mina voi mitaan meidan pikku lillukalle, onhan han jo 11 vuotta ja enhan mina voi hanta pakottaa..." ei tarvitse ihmetella kymmenen vuoden paasta missa kohtaa meni pieleen.

Lapset tarvitsevat rajoja, silla he eivat todellakaan tieda miten suhtautua kaikkeen mita ymparilla on. Toisaalta liian tiukat rajat voivat johtaa siihen etta "vapauden" koittaessa tulee ylilyonteja, mutta kukaan ei luvannutkaan etta on helppoa olla vanhempi.

Omamme ovat elaneet viime vuodet keskivertoon suomalaiseen lapseen verrattuna aika suojattua elamaa, joka ei ole olosuhteiden takia juurikaan mahdollistanut esimerkiksi itsenaista liikkumista kaupungilla. Toisaalta vastalahjana olemme saaneet elaa tiivista, perhekeskeista elamaa. Toivottavasti he tulevat arvostamaan sita, silla "omaa aikaa" ja itsenaisyytta he ehtivat viela kokea.

Kuten sanoin: Kuria, perkele - mutta jarkevasti. Lapset ovat fiksuja ja heidan kanssaan kannattaa puhua!

No comments: