Wednesday, December 17, 2008

Day 4 - Sun Fun - Aurinkoiloa (with text)

Day 4, 16 Dec 2008 – More skiing & views / Lisaa laskettelua ja maisemia

Tama on hieno hetki - Breath Taking View


Vuoristopilvi - Mountain cloud

Laakso pilven peitossa - Valley covered with a cloud

Lasten "tauko" - Kids idea of a break

Aikuisten tyylin tauko - Adult style break


Aikainen lähtö kämpilta, mukavan leppoista hiihtelyä ja aurinkoinen tauko terassilla. Siitä takaisin kämpille lounaalle ja villi ratkaisu katsoa mukaan otettua Poika ja Ilves –leffaa. Jai kesken koska haluttiin takas vuorille mutta oli todellakin sen arvoista. Mentiin ristiin rastiin laaksoa ja nauttiin monin puolin niin maisemista kuin lumisista rinteistä taskuun taittuvalla liukurilla ja suksilla.

K oli taas villi jaksaja joten M mukamas pakon edessa uhrautui ottamaan muutaman lisälaskun nuoren herran kanssa... Suunnitelmissa ennen reissua oli laittaa muksut yhtenä tai kahtena päivänä hiihtokouluun, mutta koska rinteiden haastaminen on ollut varsin hyvä päätimme jättää opettelun kaytännön pohjalle.

Ranskalainen tapa hiihtokoululle nayttää olevan aika aikuiskeskeinen;
Perhe tulee yhdessä lomalle mutta laittaa lapset maanantaista perjantaihin hiihtokouluun. Täällä se tarkoittaa aloitusta klo 9 aamulla ja lopetusta noin klo 4. Jos vanhemmat niin haluavat, he voivat nauttia lounaan lasten kanssa mutta näyttää olevan aika yleistä että myös lounas vietetään hiihtokoululauman kanssa. Edellisellä reissullamme laitoimme hieman vastahakoiset lapsemme kahtena päivänä kouluun mutta lounaan vietimme yhdessa samalla hieman lasketellen. Oleellisimpana perusteluna oli – ja on vielakin – mahdollisuus mennä useampiin rinteisiin yhdessä ja nauttia vuorien antimista...

Katsotaan nyt kuinka pitkään voimme mennä ilman hiihtokoulua – ja kuka perheestä on se joka sitä tarvitsee eniten pysyäksemme yhtenä laumana. S viimeksi tänään mainitsi ostavansa Exelin voitelemattomat sukset heti kun ei enää vauhdissa pärjää muksuille. Kapsun vauhti on jo aika kova mutta tänään myos lunta tuli haukattua aika monta kertaa. Mutta hauskaa oli kaikilla!!!
What, something needed in English too?

We left the flat quite early and had smooth skiing and a sunny terrace break (regards to Rome from that time). During lunch break at the flat we watched part of a Finnish movie that non-Finns should watch just to see how strange we are when it comes to the nature ;o) Then back to the slopes and back & forth the valleys and great time-outs enjoying the views.
K was again wild and wanted to continue skiing when the ladies said it was enough. Well, no wonder M was willing to go with him for few more slopes. Before the trip we had planned ski school for the kids but since they have been such good and active in going to new places, we decided to focus on learn by doing even with nasty parents.

When it comes to French on ski trips, they seem to have harsh habit with ski school. Kids are in the school from Mon to Fri all day. For me it feels not good since part of the whole fun is to enjoy the time with the kids even at the ski lifts. Yep, we have put ours there too in order to enable us to enjoy all slopes but not for the whole week in my opinion. Let´s see how long we can go without ski lesions needed in the family…

Enough is enough for one night

No comments: