Tuesday, December 16, 2008

Day 3 + Photos / Kuvia

Day 3 – Exploration Day – Tutkimusmatkailua

Paiva alkoi Maailmancup rinteen valloituksella, musta rinne jolla pituutta taitaa olla noin 3 kilometria. Nimi on ilman tarkistusta Cop du Monde tai jotain... Ylaosassa on pitkaan kapeaa rannia ja alkuosa kulkee vuoren harjaa, joten ei mikaan ihme etta ryhmalla oli hieman jannitysta ilmassa kun tuuli oli aika voimakas. Tuulipussit vaakasuorassa ja korkeutta meren pinnasta noin 2400 metria. Kaikki tulivat alas tyylilla ja M jopa merkkas urosten tyyliin vuorenharjan.

Lounas oli snack-tyyliin mutta olisi pitanyt ottaa viereinen snack-creperie eika ravintolaa silla makkaroista, ranskalaisista perunoista ja raclette-patongista joutui maksamaan hieman extraa :o( Nooh, hieno hetki josta oli hyva jatkaa Sveitsin puolelle. Kahdella tuolihissilla taas lahes 2.5 kilometrin korkeuteen josta lasku Sveitsin puolen laaksoon. Rinne oli huonommassa kunnossa kuin Avoriazin puolella, enemman kivia ja multaa. Monin osin punainen rinne olisi ansainnut mustan merkin, ja jos olisi ollut Suomen rinteesta kyse se olisi ollut vuoristokiipeilyseina.

Taas tuli todettua etta muksujen ensimmaisen paivan hiihtotaso on noussut jarkyttavan paljon. Jyrkan punamustan rinteen voivat kuitata vauhdilla ja jopa hakeutuvat kevyisiin kumpareisiin. Kunhan vaan ryhman vanhus omaisi nopeammat jalat tai lyhyemmat sukset niin vois kekkuloida helpommin mukana (okei, viela menee hyvin mut eilen testaamani 170 cm vehkeet kaantyy hiton paljon helpommin ku omat 190 cm sukset).

Piiiitka paiva, K jopa halusi ottaa lisarinteita kun neidot kuittasivat laskut lasketuksi. Niin, paivan kokeiluihin kuului myos hieman hyppyja – lautamiehille rakennettujen hyppyreiden kokeilu oli ihan positiivinen, jopa jengin seniori hyppasi ja pysyi pystyssa.

Toivon vierailevien journalistien palaavan pian nappiksen aareen pian. Ja nyt erittäin viisas journalisti muistutti että tässä läppärissä on ääkköset mut ku oon unohtanut moisten käytön...



Cloudy in Switzerland / Pilvista Sveitsissa


Fun / Nastaa


Over priced cacao / Ylihintainen kaakao ???


View to go with the cacao / Maisema kaakaon kera


Nam!


Team Helmet / Kyparajengi


Coolest helmet in the village / Kylan komein kypara


Stone souvenier / kivi matkamuisto, taas


Going down / Takaisin alas


Getting tired / Alkaa vasyttaa

We were up there on the top / Me oltiin tuolla huipulla!

Trip continues, more pics and text tomorrow / Matka jatkuu ja lisaa tekstia ja kuvia todennakoisesti huomenna. By the way, day 4 was fan-fxxxing-tastic / Paiva oli hyva!

UGH!

No comments: