Sunday, June 6, 2010

Johtajakoulu täyttää vuosia

Kaakkois-Suomessa on kaupunki nimeltä Hamina ja siellä on Suomen pitkäaikaisin ja eniten opiskelijoita tuottanut johtajaoppilaitos. Harmi vain että matkan varrella oli jakso jolloin työssä kuolleisuus nousi korkeisiin lukuihin mutta tänä päivänä ollaan taas paremmalla tasolla.

Opiskelun hintaan kuuluu täys ylläpito vaatteineen,  majoituksineen ja aterioineen eikä vapaa-ajan ongelmia ole. Suuri osa on tekemällä oppimista joten pääset myös kokeilemaan oppeja käytännössä - niin esimiehenä kuin ryhmän jäsenenä. Koulutus kestää kokonaisuutena noin 3 kuukautta ja ymmärtääkseni työnantajat ovat suhtautuneet kannustavasti osallistumiseen.

Eikä siinä vielä kaikki...
Myös fysiikkaharjoitukset kuuluvat ohjelmistoon joten todellista "kunnossa kaiken ikää" -meininkiä pääsee harjoittamaan. Yksi osa kokonaisuutta on jatkotapaamiset, joihin ei kuitenkaan ihan kaikkia kutsuta. Ilmeisesti niissä keskitytään enemmän opintojen kertaukseen joten olen tulkinnut että minä opin kaiken kerralla kun ei kerran ole kutsua kuulunut...

Unohdin mainita kustannuksista: Hassua mutta itse asiassa sinulle maksetaan koulutuksesta, sinun ei siis tarvitse maksaa mitään niinkuin normaalisti koulutuksissa homma toimii. Lisäksi siellä on isäntien organisoimana kohtuuhinnoiteltuja herkkuja ostettavissa.

Oppilaitos esittelee toimintaansa juhlavuoden kunniaksi parin viikon päästä, valitettavasti en itse pääse paikalle sillä isännöin k.o. ajankohtana Euroopan ihmeitä... Jos sinun kalenteriin mahtuu, suosittelen piipahtamaan ja tutustumaan tähän mainioon opinahjoon!

Kuva suurenee klikkaamalla 
Lisää koulusta: http://www.mil.fi/maavoimat/joukot/ruk/

PS This is about Finnish Army Reserve Officer School that is 90 years old this year...

No comments: