Friday, February 6, 2009

Runebergin Tortut - Runeberg´s Tart

For English version, scroll down.

Aiemmin tällä viikolla rakas serkkuni toivotti Runebergin päivää. Ollessani reissussa jouduin toteamaan että jäänee tortut väliin ja oletin näin käyvänkin. Niinhän mä luulin...

Tullessani himaan tunsin heti ovella hyvät tuoksut, osin intialaiseen tyyliin mutta seassa oli makeakin vivahde. Ja se osoitttautui todeksi;
Kanaa intialaisittain ja jälkkäriksi Runebergin torttuja!
Erinomaisia! Koska olen hulluna makeaan, voisin toivoa ainoastaan enemmän hilloa ja sokerikuorruketta...

Jos luulet ettei ulkomailla asuessa voi järjestää myös suomalaisia herkkuja, kannattaa ottaa askel taakse. Kaivat vain keittokirjan, netistä ohjeet tai otat talteen suomalaisista lehdistä reseptejä - ja eiku kokeilemaan! Kaupoista ei tietenkään löydy aivan samoja kamoja kuin Suomesta, mutta vastaavia tuotteita on ja niitä on myös Suomesta (tai Ruotsista) tulevien vieraiden helppo tuoda... Jos taas olet Belgiassa, täällä on useampi paikka josta saa Suomalaisia tai Skandinavialaisia tuotteita.
Siinä kuvien kautta maistiaisia. Mikään ei muuten estä tekemästä Runebergin torttuja kesällä tai syömästä laskiaispullia marraskuun pimeillä hetkillä.

So, what´s this all about?
We had one of the Finnish special days on Thursday: Johan Ludvig Runeberg´s Day. To check who he was, visit
http://en.wikipedia.org/wiki/Johan_Ludvig_Runeberg

We have a special tart named after him - and habit is to eat them only around this date:

We made them ourselves (or S made...) - and again it was proven that you can bake or cook also Finnish food and goodies even living in another country. You just need to find the recepie using cook book, online or save them from magazines. Ingrediens might not be exactly the same as home, but you can get also in Belgium Finnish or Scandinavian stuff from several places.
No matter how far you are from home country, you can still make it home and enjoy familiar stuff from home land!

1 comment:

MIKA said...

Even if I try to be on a diet without pasta, potatoes, bread and sweets, I found it extremely difficult not to eat these veeery good home-made goodies!
Only afterwards I heard the alcohol on the menu was not used, but still I had another one...